Mazarin- och marängtårta med lemoncurd och röda bär

Det roligaste är att garnera!. Det är fint att avsluta med litemosnoppade hela jordgubbar, körsbär med stjälk och vinbärsklasar eller hur du vill.

Ingredienser

  • Mazarinbotten
  • 150 g smör
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • Flagad mandel
  • En färdig marängbotten
  • Lemoncurd
  • 50 g smör
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 dl socker
  • 4 äggulor
  • 3 dl Vispad grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ca. 1/2 liter bär ( jordgubbar, hallon, några fina körsbär, ett par röda vinbärsklasar t. ex.)
  • Flagad mandel
  • Ca. 70 g mjölkchoklad
  • Vaniljsocker eller florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
    2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt i och tillsätt sedan äggen ett intaget. Rör till sist i mjölet för hand.
    3. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Spänn fast bakplåtspapper i botten och strö i mandelflagor. Fyll formen och grädda kakan i cirka 20-25 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.
    4. Lossa kakan från formen och lägg med botten upp på ett tårtfat.
    5. Montering: Bred över hälften av lemoncurden och därefter en del av den vispade grädden. Halvera en del av jordgubbarna och sprid ut över grädden. Blanda resten av lemoncurden med resten av vispgrädden, lägg på marängbottnen och klicka på lemoncurdsgrädden. Använd potatisskalare och strimla choklad i mitten av tårtan. Garnera på valfritt sätt med bären, strö över mandelflagor och pudra över lite vaniljsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben