Pannacottan:
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna noga. Koka upp grädden tillsammans med frön,vaniljstången och sockret. Tag bort den "tomma" vaniljstången.
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden.
Häll upp i portionsformar.
Låt stå i kyl till dess att pannacottan stelnat.
Bär:
Riv limeskalet på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda limesockret med bären och pressa över limejuicen.
Servera tillsammans med pannacottan.
Namnam! Jättegott. Det blir en fin brytning mellan det feta och söta i pannacottan mot det fräscha i bären!
annskipannski8 februari 2009
Gudomligt gott!
eva_jonte24 februari 2009
muuuuuums!!! gjorde på jordgubbar bara, smaskens!!! bra brytning! ännu bättre blir det till sommaren, med färska bär :-))))
eva_jonte1 november 2009
gudomligt gott!!!!
hp671 januari 2010
Ljuvligt gott!!
Gjorde desserten till igår och det var pricken över it på en förövrigt mycket god nyårsmiddag.
isakssonvistrom18 februari 2010
Supergod!!!
aian0930 mars 2010
Helt underbart gott, ett av det godaste jag ätit!
Det fanns tyvärr inte gelatinblad på våran lilla affär, så jag fick använda gelesocker istället, men det gick precis lika bra.
VeraH9 september 2010
Ljuvlig!!! Hade pannacottan som dessert till tjejmiddag i går och alla blev imponerade. En sa faktiskt att detta kan vara en bröllopsdessert, och jag håller med om det. Skal ha det i tankarna om jag får min pojkvän til att fria till mig :-)
Carpediem761 november 2010
Väldigt gott, bra kombination bär och lime. Kommer vi säkert att göra fler gånger :)
Lennuggrebojs30 december 2010
Supergott!! Har gjort denna efterrätt flera gånger och alla älskar den! Min stora son har den som första önskan när vi skall ha gäster.
Mejermo4 januari 2011
Jättegod!!! Gjorde denna dessert till Nyårsafton och den var mycket uppskattad av både barn och vuxna! Lätt att göra och bra när man kan förbereda. De limemarinerade bären passade bra till, möjligtvis kan man ha lite mindre med socker...
Marina7712 mars 2011
MUMS!
baylando15 juli 2011
Första gången jag gjorde pannacotta och även första gången jag åt det. Supergod och jag fick högsta betyg av våra gäster!!! Kommer att göra den många gånger framöver=)
vojan8116 september 2011
Såååå god! Har gjort den flera gånger och bjudit gäster på, och alla har tyckt om den!
yogafordig1 januari 2012
suuupergott!!! Verkligen! Och väldigt lätt att göra! Det vara bara mm och ahh vid bordet igår kväll! Tack för receptet!
sofiestr1 januari 2012
Helt ljuvlig efterrätt nyårsafton till ära. Kommer absolut att laga på nytt! :) En god fortsättning på det nya året! Tack för receptet :)
jen_has18 januari 2012
En klar 5:a! Bästa pannacottan jag smakat! Gjorde den på nyårsafton som efterrätt och den blev en riktig succé. Den kommer definitivt göras om och om igen!
Tack för ett underbart recept!
Jennifer
asaeon6 november 2012
Pannacotta kan ibland kännas lite mäktigt som efterrätt. Ersätt 1 dl grädde i receptet med mjölk för att få en lättare känsla. Ett annat tips är att - under omrörning då och då - låta den svalna till rumstemperatur innan man häller den i formarna. Då slipper man "skinnet" som lätt blir på ytan.
Namnam! Jättegott. Det blir en fin brytning mellan det feta och söta i pannacottan mot det fräscha i bären!
Gudomligt gott!
muuuuuums!!! gjorde på jordgubbar bara, smaskens!!! bra brytning! ännu bättre blir det till sommaren, med färska bär :-))))
gudomligt gott!!!!
Ljuvligt gott!! Gjorde desserten till igår och det var pricken över it på en förövrigt mycket god nyårsmiddag.
Supergod!!!
Helt underbart gott, ett av det godaste jag ätit! Det fanns tyvärr inte gelatinblad på våran lilla affär, så jag fick använda gelesocker istället, men det gick precis lika bra.
Ljuvlig!!! Hade pannacottan som dessert till tjejmiddag i går och alla blev imponerade. En sa faktiskt att detta kan vara en bröllopsdessert, och jag håller med om det. Skal ha det i tankarna om jag får min pojkvän til att fria till mig :-)
Väldigt gott, bra kombination bär och lime. Kommer vi säkert att göra fler gånger :)
Supergott!! Har gjort denna efterrätt flera gånger och alla älskar den! Min stora son har den som första önskan när vi skall ha gäster.
Jättegod!!! Gjorde denna dessert till Nyårsafton och den var mycket uppskattad av både barn och vuxna! Lätt att göra och bra när man kan förbereda. De limemarinerade bären passade bra till, möjligtvis kan man ha lite mindre med socker...
MUMS!
Första gången jag gjorde pannacotta och även första gången jag åt det. Supergod och jag fick högsta betyg av våra gäster!!! Kommer att göra den många gånger framöver=)
Såååå god! Har gjort den flera gånger och bjudit gäster på, och alla har tyckt om den!
suuupergott!!! Verkligen! Och väldigt lätt att göra! Det vara bara mm och ahh vid bordet igår kväll! Tack för receptet!
Helt ljuvlig efterrätt nyårsafton till ära. Kommer absolut att laga på nytt! :) En god fortsättning på det nya året! Tack för receptet :)
En klar 5:a! Bästa pannacottan jag smakat! Gjorde den på nyårsafton som efterrätt och den blev en riktig succé. Den kommer definitivt göras om och om igen! Tack för ett underbart recept! Jennifer
Pannacotta kan ibland kännas lite mäktigt som efterrätt. Ersätt 1 dl grädde i receptet med mjölk för att få en lättare känsla. Ett annat tips är att - under omrörning då och då - låta den svalna till rumstemperatur innan man häller den i formarna. Då slipper man "skinnet" som lätt blir på ytan.