Basilika-passion pannacotta

Serverar: 4 portioner

Denna pannacotta (som ju egentligen inte är pannacotta eftersom grädden inte kokas) bjöds det på i mataffären en dag. Fräsch och god! Passionsfrukten går bra att byta ut mot annan frukt eller bär.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 2½ dl grädde
  • 2½ dl naturell yoghurt
  • Frön från ½ vaniljstång
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl socker
  • 3 passionsfrukter
  • Basilikasirap
  • ½ dl limesaft
  • ½ dl socker
  • ½ bunt basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt gelatinbladet i kallt vatten. Vispa grädden till relativt lös konsistens, blanda i yoghurten, sockret och vaniljfröna.
    2. Koka upp ett par matskedar vatten och lös upp gelatinbladen i det. Blanda i gelatinet i gräddblandningen under omrörning.
    3. Portionera upp hälften av pannacottan. Sedan ett lager av passionsfruktkött och sedan resten av pannacottan. Låt stelna i kylskåp minst en timme.
    4. Basilikasirap: Koka limesaften och sockret till en sirap och låt svalna. Mixa basilikan i en mixer och blanda ihop med limesirapen. Sila den gröna sirapen. Häll lite sirap över den stelnade pannacottan.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (1)

    evaobergelg 15 april 2012

    Gjorde denna första gången till nyårsmiddagen. Varvade "färgerna" och gjorde basilikasirapen lite extra grön med karamellfärg. Serverade i gamla likörglas. Kanongott , bra balans i smakerna. Har gjort den flera gånger sedan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben