Pannacotta med lingon

Serverar: 4 portioner

En frisk pannacotta med lingon.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl lingon, färska eller frysta
  • 2 gelantinblad
  • Garnering
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Klyv kanelstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner själva stången. Häll på grädde, socker och lingon.
    2. Låt koka på svag värme i cirka 15 minuter, rör då och då. Plocka upp vaniljstången.
    3. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Lyft upp bladen, lägg dem i grädden och låt smälta.
    4. Häll upp smeten i fyra glas. Låt pannacottan stelna i kylen i minst 4 timmar innan servering.
    5. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben