Vaniljrutor med lingon och daim

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

En kanongod kaka. Lingonen gör kakan syrlig och tillsammans med daimen och lite kokos blir den helt underbar. Väldigt lättgjort och du kan bara inte misslyckas.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl frysta lingon
  • 2 bitar daim (56g x2)
  • 1/2 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt därefter ett ägg i taget. blanda ihop det torra och rör försiktigt ner i smeten. Bred ut smeten på smörat bakplåtspapper i en liten långpanna ( 36x24 cm) eller i en stor med dubbel satts. strö över lingonen och daimen (ev hackade hasselnötter eller kokos). Gräddas i ugnen 25 minuter på 175 graders värme eller tills kakan fått fin färg och att den vid stickprov är färdig.
    2. Låt svalna och skär den därefter i bitar. Kan serveras som den är eller i en större bit med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (3)

    morsan123 25 februari 2009

    Jättegoda jag gjorde dubbel sats,brytningen mellan sött och lingonen var inte dum alls.

    Lattemaja 21 mars 2011

    Fantastiskt recept! Lättlagat och kalasmumsigt, alla uppskattar den lite märkliga kombinationen dajm-kokos-lingon, så receptet får jag alltid skriva ner och lämna vidare. Bästa kakan att ta med till föräldramötet eller när man ska stå för fikat på jobbet - går snabbt att göra, alltid uppskattad och blir bra även om man inte alltid haft tid och lust att lägga ner hela sin själ i bakandet....

    mmarabou 21 augusti 2015

    Jättegoda! Jag tog röda vinbär istället för lingon och det fungerade utmärkt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben