Det här är en läcker dessert för alla som inte räknar kalorier. Ibland vill vi unna oss något riktigt gott och den här moussen går hem hos både barn och vuxna. Garnera med jordgubbar, eller annan frukt, och daimkross.
Ingredienser
200 g mjölkchoklad
4 äggulor
4 dl vispgrädde
2-3 bitar daim
Garnering
Daimkross
Jordgubbar
Instruktioner
- Bryt chokladen i småbitar och smält den över vattenbad. Grovhacka dajmbitarna.
- Ta chokladen från värmen och rör i gulorna. Rör kraftigt.
- Vispa grädden till fast skum och blanda ner den och dajmhacket i chokladsmeten. Spara lite av hacket till garnering.
- Häll smeten i portionsglas eller i en större skål. Ställ kallt ett par timmar. Garnera med jordgubbar och dajmsmulor. Servera.
- Tips!
Chokladmousse kan frysas och serveras som chokladparfait. Äggvitorna som blir över går också bra att frysa i tät burk. Då går de att vispa upp när de är tinade.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Gjorde denna ikväll. Så underbart god och lätt att göra. Alla njöt i fulla drag!
Gjorde denna som avslutning på en tre rätters alla hjärtan dags middag och använde mej av marabous mjölkchoklad med daim. Hur god som helst! Klar 5:a från hela familjen!
Jätte god, gjorde den som efterrätt och tog med till grannarna när vi var bjudna på grillning. Blev en jätte succé och skålen var helt ren när vi gick hem =)
Kombinerade ihop en dessert till nyår med den här moussen, vaniljpannacotta och passionsfruktsås. (Frös den så det blev parfait..) GRYMT GOTT! Fick mvg! ;-)