Chokladmousse för chokladälskare

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Välj mellan 3 eller 4 ägg beroende på hur mycket choklad det ska smaka. Jag bruka köra på 4, men syrran föredrar 3. Beroende på hur små ägg du har eller hur bitter choklad du använder och hur mycket eller lite du vill att den ska smaka. Den är extremt god i vilket fall, och enkel! Häromdan hade jag i 5 ägg till en mer bitter choklad och det blev jättebra ändå!

Ingredienser

  • 125 g mörk blockchoklad
  • 3-4 ägg
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i vattenbad. Separera äggvita och äggula. Vispa äggvitan med elvisp så pass mycket att du kan vända på bunken utan att det åker ur.
    2. När chokladen är smält, rör i äggulorna i kastrullen, rör tills det blir en jämn smet. Vänd ner chokladblandningen i vitan, vänd smeten så att den blir jämn. Lägg upp i formar och ställ in i kylen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben