Chokladmousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Det här är en mycket god chokladmousse som är enkel att göra.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (funkar bra med smaksatt om du vill det)
  • 1 tsk vanillinsocker
  • ev. strösocker beroende på hur hög kakaohalt den mörka chokladen har
  • ev. smaksättning
  • Instruktioner

    1. Bryt sönder chokladen och smält den i en plast bunke i micron eller i vatten bad tills chokladen smält.
    2. Vispa grädden tillsammans med vanillin sockret och ev. strösockret tills den är fast, tänk på att chokladen löser upp grädden lite så den blir aningen rinnigare.
    3. Häll i chokladen i grädden och vispa ihop, smaksätt sedan choklad moussen med vad du önskar och vispa ytligare lite så allt blandas ordentligt. Tänk på att den blir hård om man sätter den i kylen. Den är godast att servera direkt då man vispat ihop den.
    4. Klart att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladmousse
    Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...

    Desserter
    Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben