Chokladmousse

Serverar: 4 portioner

God!

Ingredienser

  • 100 gram mörk choklad, (70%)
  • 4 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 knivsudd salt
  • 1 msk crème fraiche
  • Instruktioner

    1. 1. Smält chokladen i vattenbad, rör den mjuk och smidig med en sked. 2. Skilj gulorna från vitorna, vispa gulorna med vaniljsockret, tillsätt sedan den smälta chokladen. 3. Vispa äggvitorna med lite salt till ett hårt skum. 4. Vänd ner äggviteskummet i chokladsmeten, runda av med crème fraiche. 5. Häll chokladsmeten i en skål eller 4 st små portionsformar och låt stå i kylen några timmar före servering!
    2. Om du vill kan du servera med en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 23 januari 2012

    Prövade detta recept i går eftersom jag blev sugen chokladmousse och inte hade någon grädde hemma. Men detta recpet var inget för mig .Stelnade aldrig trots att jag följde receptet. Blev som milkshake eller chiokladsoppa. Smaken var sådär. Ger tyvärr inte mer än 2 i betyg.

    Relaterade Artiklar

    Chokladmousse
    Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...

    Desserter
    Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben