Vaniljrutor med bär

Serverar: 30 portioner

Tid: 45 minuter

Skär rutor eller servera hel som tårta.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 1 gelatinblad
  • 2 påsar kokmarsán + ingredienser enl. förpackning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 liter bär (hallon, blåbär, jordgubbar)
  • Instruktioner

    1. Smält smöret.
    2. Blanda havregryn med kokosflingor och vetemjöl med bakpulver.
    3. Häll allt i en bunke med socker, smör och sirap. Rör om till en smet.
    4. Till sist rörs ägget i.
    5. Täck en form, ca 24 x 34 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten, packa jämnt. Grädda kakan i 175º, ca 20 minuter.
    6. Låt svalna.
    7. Lägg gelatinbladet i kallt vatten minst 5 minuter.
    8. Tillred vaniljkrämen anligt anvisning på förpackningen,
    9. Ta upp gelatinbladet och rör ner i den heta krämen.
    10. Vispa grädden och rör ner i den avsvalnade krämen.
    11. Bred ut krämen i ett jämnt lager på kakan och ställ svalt att stelna.
    12. Skär rutor eller servera hel som tårta, garnera med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben