Bär och kexdessert

Serverar: 3 portioner

Enkel "fuskvariant" av cheesecake som en arbetskompis tipsade om. Jättegott och går fort att fixa.

Ingredienser

  • 6 st digestivekex
  • 2 dl kesella vanilj (1 förp.)
  • 300 g frysta bär ex. blåbär/hallon eller björnbär
  • ev. citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Tina bären. Lägg undan några fina bär att använda till dekoration.
    2. Krossa digestivekexen.
    3. Fördela hälften av bären i 3 dessertskålar eller glas (gärna genomskinliga). Fördela en tredjedel av kesellan på bären och därefter hälften av de krossade kexen ovanpå kesellan. Upprepa och avsluta med det sista av kesellan. Toppa med de bären som sparades i början och ev ett blad citronmeliss.
    4. Bör inte stå för länge innan det ska ätas då det lätt kan bli "blött".

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    marielotta 1 januari 2009

    Dessert som är enkel att fixa och som dessutom är jättegod. Kommer att göra denna fler gånger och variera med olika bär, frukter efter säsong. Tack för receptet.

    Bojka 11 april 2009

    Snabblagat och jättegott. Blev en klar favorit även bland ungdomarna. Tack för ett bra recept som kommer att användas många gånger. MVH Bojka....

    Mikaela1985 16 februari 2013

    Gott :) och enkelt att göra!

    Mikaela1985 16 februari 2013

    Gott :) och enkelt att göra!

    Mikaela1985 16 februari 2013

    Gott :) och enkelt att göra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben