Viltgryta med lingon

Serverar: 4 portioner

God gryta med porter och hela lingon i.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av älg
  • 1 gul lök
  • 33 cl porter
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 msk soya
  • 1 purjolök
  • 2 msk mjöl
  • 1/2 dl lingon
  • 1 dl creme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken.Koka upp porter i en gryta.Lägg i kött,buljongtärning och soya. Koka köttet tills det är mört 11/2-2 tim.(Tryckkokare 20-25min)
    2. Skölj purjon och skär i bitar. Rör ut mjölet i vatten. Rör i purjo,redning,lingon och creme fraiche. Låt grytan koka 3-5min.
    3. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och sallad och tunnbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben