Viltgryta med renskav

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

God höstgryta med svamp, skav och lök.

Ingredienser

  • 240 g renskav (1 pkt)
  • 200-300 g färska champinjoner eller annan svamp
  • 1 gul lök
  • 2 dl kokbar crème fraiche 34%
  • ½ dl torkad trattkantarell eller annan svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk mango chutney
  • ½ dl portvin
  • 2 enbär
  • 1-2 msk kalvfond
  • 1 msk oystersauce
  • 1 msk soya
  • 1 tsk worchestershiresauce
  • 2 krm timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör / margarin
  • Vatten
  • Maizena redning
  • Instruktioner

    1. Rensa champinjonerna, skär i mindre bitar ifall de är stora och stek i smöret på hög värme tills de fått stekyta.
    2. Minska till medelhög värme, hacka och tillsätt löken, fräs tills den blir mjuk.
    3. Strimla skaven och lägg i pannan, fräs tills den blir genomstekt.
    4. Häll på vatten, krossa enbären och lägg i, dela vitlöken i mindre bitar och lägg i, krossa den torkade svampen till mindre bitar och lägg i, tillsätt resten av ingredienserna utan crème fraiche.
    5. Låt puttra på medelvärme i ca 45 minuter. Tillsätt mer vatten ifall det riskerar bli torrt.
    6. Häll till sist i crème fraiche och låt koka upp igen, red med maizena redningen till önskad konsistens. Tillsätt mer vatten och redning ifall ni vill ha mer sås.
    7. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben