Viltgryta med apelsin

Serverar: 3-4 portioner

En gryta även för de som är tveksamma till vilt.

Ingredienser

  • 600 g benfritt viltkött av älg, hjort, rådjur, vildsvin eller nöt
  • Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 krm svartpeppar
  • 1½ tsk timjan
  • Pressad saft av 1 apelsin
  • ½ dl konc svart vinbärssaft
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk konc kalvfond
  • 1 msk kineskisk soja
  • Tunt skal från ½ apelsin
  • Apelsin till garnering
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta och strö över mjölet. Krydda med peppar och timjan.
    2. Häll på apelsinsaft, vinbärssaft, crème fraiche, kalvfond och soja. Låt grytan sjuda ca 1½ timma tills köttet känns mört.
    3. Strimla apelsinskalet och rör ner det i grytan på slutet.
    4. Garnera med apelsin och persilja. Servera med potatis och lättkokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Aprilvader 9 november 2014

    Ett kanonrecept! Vi bjöd våra vänner på grytan igår och de ville alla ha receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben