Varma mackor med renskav

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kommer ihåg dessa mackor hemifrån som tonåring. Nu gör jag dem till mina barn och de gillas skarpt!

Ingredienser

  • 8 skivor vitt formbröd
  • 1 pkt renskav á 240 g
  • 1 gul lök
  • 150 g färska champinjoner
  • 2 msk margarin eller smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk starksöt senap
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 2 tomater
  • 2 dl riven ost
  • Bordsmargarin
  • Instruktioner

    1. Bryn renskaven i stekpanna med margarinet. Skala och hacka löken. Bryn löken tillsammans med renskaven. Hacka svampen och låt den steka med en stund. Rör ner vetemjölet och späd med grädde och mjölk. Krydda med senap, salt och peppar. Låt puttra en stund så att röran tjocknar.
    2. Bred mackorna, fyra med smör på en sida och fyra med smör på båda sidor. Lägg de enkelbredda mackorna på plåt och fördela renskavsröran på dem. Lägg på de fyra andra mackorna och toppa med skivad tomat och riven ost.
    3. Gratinera mitt i ugnen, 225 grader ca 15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
    4. Severa med sallad.

    Liknande recept

    2.5
    35 min
    15
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben