Varma mackor med kryddig korv och tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Extrastarka chorizokorvar gör kvällsmackan lite mer fart i!

Ingredienser

  • 8 stora skivor formbröd
  • 1/2 påse riven texmex-ost (à 200 g)
  • Röra
  • 4-5 potatisar (ca 400 g)
  • 2 gula lökar
  • 3 chorizokorvar (à 100 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • Salsa
  • 4 kvisttomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 3 msk finstrimlad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Röra: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten, ca 15 min. Häll av och ånga av potatisen noga. Mosa den lite grovt med en gaffel. Skala och hacka löken. Dra av skinnet på korven och hacka den. Fräs löken i olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt korven och fräs 2–3 min. Blanda korvfräset med den mosade potatisen. Krydda med salt.
    2. Salsa: Finhacka tomaterna. Blanda tomater, pressad vitlök, vinäger, persilja, salt och peppar i en skål. Sätt ugnen på 250 grader. Rosta brödskivorna lätt i brödrost och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med korv- och potatisröran. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills mackorna fått fin färg. Servera med salsan.

    Liknande recept

    2.5
    35 min
    15
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben