Kryddig korv med dillstuvad potatis

Serverar: 2 portioner

Snabblagad och god vardagsmat!

Ingredienser

  • 5 dl skalade och tärnade potatisar
  • 2 salladslökar
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk kycklingfond, konc
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk hackad dill
  • 2 chorizokorvar eller liknande
  • Smör till stekning
  • Servera med
  • Blandad grönsallad och tomater
  • Instruktioner

    1. Lägg potatis och skivad salladslök i en kastrull. Häll på mjölk, kycklingfond och matlagningsgrädde. Låt koka upp och sedan sjuda under omrörning tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen en stund före servering så potatisen hinner dra åt sej dillsmaken.
    2. Dela korvarna på längden och stek dem i en stekpanna med matfett på båda sidor, ca 3 minuter. Servera med en blandad grönsallad och tomater till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennyV 28 april 2010

    Detta var en god rätt! Gott med en stark korv till dillstuvad potatis! Jag skulle vilja ha lite mer smak av både salladslöken och dillen i potatisen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben