Bakad potatis med 2 kryddiga fyllningar

Serverar: 4 portioner

Istället för keso är det gott att använda färskost eller en mild getost.

Ingredienser

  • 8 bakpotatisar
  • 1 burk vita bönor, avrunnen vikt 250 g
  • 2 tomater
  • 1 salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • 1-2 msk vitvinsvinäger
  • 1 knippe koriander
  • 200 g fryst spenat
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl keso
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Saften av ½ citron
  • ½ tsk spiskummin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200ºC. Borsta av bakpotatisen grundligt och slå in dem var för sig i aluminiumfolie. Sätt in potatisen i ugnen och baka ca 45 min.
    2. Gör under tiden de båda fyllningarna. Bönfyllning: Låt de vita bönorna rinna av väl. Skär tomaterna i fina tärningar. Ta bort stjälkfästet. Ansa och skölj salladslöken och hacka den fint. Skala och hacka 1 vitlöksklyfta.
    3. Mosa bönorna med handmixer eller med en gaffel till en fin puré. Blanda ner den hackade vitlöken, olivolja, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar, en nypa cayennepeppar och vitvinsvinäger. Skölj koriandern och hacka bladen fint. Blanda sist ner koriander, tomattärningar och hälften av salladslöken i bönröran.
    4. Spenatfyllning: Tina spenaten i ett durkslag och tryck ut all vätska. Skala schalottenlöken och den andra vitlöksklyftan. Mixa spenat, schalottenlök, vitlök, keso, crème fraiche och citronsaft. Krydda med spiskummin och cayennepeppar och smaka av med salt och peppar.
    5. Ta ut potatisen ur ugnen och skär ett kryss genom aluminiumfoliet i varje potatis. Tryck till potatisen så att den öppnar sig. Fyll 4 potatisar med bönröran och 4 med spenatblandningen. Garnera med resten av salladslöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben