Här kommer världens smaskigaste romsåsrecept.
Måste bara testas....sen vill ni inte ha annat.
Jag serverar den till lax i folie i ugn och kokt potatis.
Ingredienser
2 dl crème fraiche
1 ½ msk majonnäs
5 cm purjolök
1 msk rödlök
1 msk ketchup
½ msk senap (typ Johnnys)
1 ½ msk finkornig röd rom (typ ABBAS)
3 hårdkokta ägg
1 burk räkor i lag (360 g)
1½ msk dill
Svartpeppar
Salt
Instruktioner
Börja med att koka äggen. (10 minuter).
Medan du väntar på äggen så pressa ur så mycket vätska du kan från räkorna i lag och hacka dom lite.
Finhacka purjo och rödlök.
Blanda ihop alla ingredienser medan du väntar
på att äggen ska kallna.
När äggen kallnat, skala och skär dem i bitar.
Äggbitar blandas med röran. Låt dra några timmar i kyl.
Gärna ett dygn !!!!!
Ska testas till den ugnsbakade regnbågslaxen i morgon, tack! Låter jättegott!
mat-ilda8 oktober 2010
Denna sås kommer jag absolut att testa,har en regnbåge som väntar i frysen .Perfekta ingridienser,Tack för tipset .Kram moster Bippan.
lena48 oktober 2010
Vi har käkat detta till stekt fisk idag.
Det va en jättegod röra.
Men de va för mycket smak av ägg tyckte jag, iallafall till fisken.
Tar mindre nästa gång.
Skulle tänka mig att ha detta till fyllning i smörgåstårta.
Sätter en 4:a i betyg.
lena49 oktober 2010
Hade lite kvar av såsen i kylen från igår och tog den på mackan idag.
Oj va den va god. Hade blivit mer smak när den fått stå längre tid.
Mums.
Cassiopeya3 november 2010
Mm låter verkligen smaskens! Ska jag testa =)
Mysanj25 november 2010
Hej, hej! Låter gott, det ska jag testa nu när jag har receptet. ;)
Wizz5 december 2010
Denna var riktigt bra, och ännu bättre dag två och tre.
Tackar och bockar =))
ankis4822 februari 2011
Tack för ett bra recept, får högsta betyg av mig! / Ankis48
revar17 juni 2011
Fruktansvärt god röra!
Den kommer garanterat göras flera gånger..
Högsta betyg från oss!
Cheesus18 oktober 2011
Riktigt bra!
Gjorde 'klart' röran och tyckte den var supergod när jag smakade på den. Sen visade det sig att jag hade glömt hälla i de hackade äggen och rödlöken.. Den blev ännu godare med alla ingredienser på plats - men funkar således även utan ägg och rödlök.
Riktigt lätt att göra, och jag kan tänka mig att folks kommentarer om att den blir 'ännu godare om den får stå till sig' stämmer.
Nu använde jag 'burkräkor'. Nästa gång skall jag använda färska räkor som man skalar själv, samt att jag kommer låta den stå till sig i kylen över natten.
Emjah18 december 2011
Väldigt god röra med lite tuggmotstånd.
Jag använde mig av egenskalade räkor och tillsatte lite vitpeppar!
Mums, mums!!!
Miaria18 mars 2012
Helt ooootrolig god röra. Tog lite cayennpeppar i för lite sting. Håller med att den blir godare ju längre den får stå. Ett bra alternativ till mellanlägg i smörgåstårta.
Man kan ju även blanda i crabsticks för mer utfyllnad.
Tack 7201 för receptet. // Miaria
Mistys10 april 2012
Jättegod röra som jag verkligen rekommenderar till ex inkokt lax. Blev dock ganska mycket på denna sats så som sås till fisk skulle jag nog halvera receptet då man oftast tar bara en klick. Halva satsen räckte till 10 personer på ett buffébord. Men......en klar 5:a av mig.
kickan5117 maj 2012
Låter gott!
Kommer att testa! Ann-Britt
Helena018 maj 2012
Godaste röran vi har ätit hade i mer rom än som stod i receptet.
jecki9 juli 2012
Hade inga räkor hemma men kanongott ändå! :D
720117 juli 2012
Åh jag blir så glad att sååå många gillar detta....jag tycker att sältan från dom inlagda räkorna blir så bra...jag föredrar också handpillade räkor annars men till detta anväder jag räkor som legat i lag :0) och själklart så gör man som det som passar och faller en bäst i smaken :0)
snoka6927 februari 2013
Mycket lätt att göra denna goda röra :-)
Kochang17 mars 2013
Överraskande gott. Snabbt gick det också. Det var inte sista gången jag gjorde detta!
Ska testas till den ugnsbakade regnbågslaxen i morgon, tack! Låter jättegott!
Denna sås kommer jag absolut att testa,har en regnbåge som väntar i frysen .Perfekta ingridienser,Tack för tipset .Kram moster Bippan.
Vi har käkat detta till stekt fisk idag. Det va en jättegod röra. Men de va för mycket smak av ägg tyckte jag, iallafall till fisken. Tar mindre nästa gång. Skulle tänka mig att ha detta till fyllning i smörgåstårta. Sätter en 4:a i betyg.
Hade lite kvar av såsen i kylen från igår och tog den på mackan idag. Oj va den va god. Hade blivit mer smak när den fått stå längre tid. Mums.
Mm låter verkligen smaskens! Ska jag testa =)
Hej, hej! Låter gott, det ska jag testa nu när jag har receptet. ;)
Denna var riktigt bra, och ännu bättre dag två och tre. Tackar och bockar =))
Tack för ett bra recept, får högsta betyg av mig! / Ankis48
Fruktansvärt god röra! Den kommer garanterat göras flera gånger.. Högsta betyg från oss!
Riktigt bra! Gjorde 'klart' röran och tyckte den var supergod när jag smakade på den. Sen visade det sig att jag hade glömt hälla i de hackade äggen och rödlöken.. Den blev ännu godare med alla ingredienser på plats - men funkar således även utan ägg och rödlök. Riktigt lätt att göra, och jag kan tänka mig att folks kommentarer om att den blir 'ännu godare om den får stå till sig' stämmer. Nu använde jag 'burkräkor'. Nästa gång skall jag använda färska räkor som man skalar själv, samt att jag kommer låta den stå till sig i kylen över natten.
Väldigt god röra med lite tuggmotstånd. Jag använde mig av egenskalade räkor och tillsatte lite vitpeppar! Mums, mums!!!
Helt ooootrolig god röra. Tog lite cayennpeppar i för lite sting. Håller med att den blir godare ju längre den får stå. Ett bra alternativ till mellanlägg i smörgåstårta. Man kan ju även blanda i crabsticks för mer utfyllnad. Tack 7201 för receptet. // Miaria
Jättegod röra som jag verkligen rekommenderar till ex inkokt lax. Blev dock ganska mycket på denna sats så som sås till fisk skulle jag nog halvera receptet då man oftast tar bara en klick. Halva satsen räckte till 10 personer på ett buffébord. Men......en klar 5:a av mig.
Låter gott! Kommer att testa! Ann-Britt
Godaste röran vi har ätit hade i mer rom än som stod i receptet.
Hade inga räkor hemma men kanongott ändå! :D
Åh jag blir så glad att sååå många gillar detta....jag tycker att sältan från dom inlagda räkorna blir så bra...jag föredrar också handpillade räkor annars men till detta anväder jag räkor som legat i lag :0) och själklart så gör man som det som passar och faller en bäst i smaken :0)
Mycket lätt att göra denna goda röra :-)
Överraskande gott. Snabbt gick det också. Det var inte sista gången jag gjorde detta!