Halstrad fisk med örtpotatis och romsås

Serverar: 4 portioner

Den läckra fisken serverad med dillkokt potatis som sedan steks försiktigt i smör och örter.

Ingredienser

  • 4 fiskfiléer
  • Salt
  • Citonpeppar
  • Smör till stekning
  • Örtpotatis
  • 1 kg potatis
  • 4 dillstjälkar
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk hackad körvel
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör att steka i
  • Romsås
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Till servering
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Romsås: Blanda crème fraiche, majonnäs, dill, laxrom och citronsaft, krydda med salt och peppar. Ställ svalt till serveringen.
    2. Örtpotatis: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten med dillstjälkarna. Ånga av potatisen, stek den sedan i smör och blanda ner örterna. Krydda med salt och peppar.
    3. Stekt fisk: Krydda fisken med salt och peppar. Stek den i smör i en panna, skinnsidan först och sedan köttsidan lika länge.
    4. Servera fisken med örtpotatisen, romsåsen och garnera med citronskivor. En god sallad hör till.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben