Bakad potatis med kolmilaskinka

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En god och "lätt" röra att ha till bakad potatis. Kolmilarökt skinka får en välrökt och saftig skinka. Hittar man inte den går det bra med vanlig rökt skinka.

Ingredienser

  • 150 g kolmilarökt skinka
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 syrligt äpple
  • 2 msk senap
  • 0.25 purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • 2 bakpotatisar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Snitta potatisarna lite grann. Stoppa in dem i ugnen och kör de tills de är mjuka igenom. Ca 90 min. Variera beroende på storlek på potatisen.
    2. Snitta purjolöken och skölj den väl. Hacka ner den fint. Hacka även ner skinkan i smala strimlor. Skala äpplet och riv det på den grova sidan av rivjärnet. Lägg ner allt i en skål.
    3. Blanda i yoghurt, senap och smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen tills potatisen är klar. Röran blir ännu godare om den får stå över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben