Bakad potatis med kräftsallad

Serverar: 4 portioner

Smarrigt!

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar, ca 1 kg
  • Fyllning
  • 2 hårdkokta ägg, tärnade
  • 1 burk kräftstjärtar, 400 g, hackade
  • 2 salladslökar, skivade
  • 0,5 dl dill
  • 0,5 dl lättmajonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 50 g laxrom
  • Tillbehör
  • Grönsallad med gurka, tomater, bönor
  • Grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Rengör potatisarna och torka dem torra. Stick i potatisarna med en grov nål så att de inte exploderar under bakningen. Lägg potatisarna direkt på ugnsgallret eller i en ugnsform och baka tills den är mjuk. Pröva med en provnål. Det tar cirka en timme.
    2. I mikrovågsugn förbereds potatisen på samma sätt och tillagas på full effekt (cirka 750W). Den blir klar på 10 minuter. Vänd potatisen upp och ner efter halva tiden.
    3. Blanda alla ingredienser till salladen och servera i potatisen tillsammans med salladen och grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben