Dillstuvad potatis med lax

Serverar: 4 portioner

Enkelt recept på denna klassiker.

Ingredienser

  • 600 g lax, rimmad eller gravad, i skivor
  • 10 st potatisar, kokta, skalade och klyftade
  • 1,5 msk matfett
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 4 dl grädde, eller Mat Oatly
  • 1 dl dill, hackad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 st citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Smält fettet i en kastrull, rör ner mjöl och tillsätt Oatly eller grädde.
    2. Låt stuvningen sjuda i 3-5 minuter, krydda med salt och vitpeppar.
    3. Rör ner den tärnade potatisen och låt allt bli genomvarmt. Häll i dill och rör om.
    4. Lägg upp laxskivor på ett fat eller portionstallrikar. Dekorera med citron. Servera laxen med dillstuvad potatis och gärna lite sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Påskmaten
    Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben