Svensk tortilla med lax, dill och potatis

Serverar: 6-8 portioner

Den här rätten är en blandning mellan den spanska tortillan och den svenska laxpuddingen

Ingredienser

  • 100 g gravad lax, skivad och skuren i mindre bitar
  • 400 g kokt potatis
  • 1/2 dl dill, hackad
  • 1 msk gräslök, fint skuren
  • 5 ägg
  • salt
  • Nymalen vitpeppar
  • smör till smörjning av portionsformarna
  • Instruktioner

    1. Blanda samtliga ingredienser.
    2. Smörj en lämplig ugnsfast form att tillaga tortillan i. Du kan också välja att göra tortillan i portionsformar. Fördela blandningen i formarna och tillaga i 180 grader i cirka 10 minuter eller tills äggstanningen har blivit fast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben