Varmrökt lax med citronstekta potatis och romsås

Serverar: 4 portioner

Läcker och lättlagad sommarmat. Jag serverar den med avokado, gurka och tomater. Man kan använda annan rom än stenbitsrom om man vill.

Ingredienser

  • 500-600 g varmrökt lax
  • 8-10 potatisar kokta
  • ½ citron
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 80 g stenbitsrom
  • 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda crème fraiche, gräddfil och stenbitsrom. Tvätta citronen noga och riv skalet i såsen. Pressa ur saften och blanda i. Salta och peppra.
    2. Skiva potatisen och stek skivorna gulbruna i smör. Salta och peppra och pressa citronsaft över.
    3. Ta bort skinnet och benen av laxen och lägg upp snyggt. Servera med citronskiva, gurka, tomat och gärna avokado

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben