Varmrökt lax med potatis- & kaviargratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Passa perfekt till påsk!

Ingredienser

  • 600 g varmrökt lax
  • 750 g potatis, kall och kokt
  • 7,5 msk rökt kaviar
  • 3 dl vispgrädde
  • Hackad dill
  • Citronklyftor
  • Dillkvistar
  • kryddor
  • Instruktioner

    1. Tillagning:
    2. 1. Lägg den kokta kalla skivade potatisen i en ugnsfast form. 2. Vispa grädden lätt (skall fortfarande vara lite ”rinnig”). Blanda i kaviar och dill. Krydda efter behag. 3. Skeda blandningen över potatisen och ställ i ugn på 200° c:a 15 minuter (eller tills allt är varmt och fått lite färg). 4. Servera med citron och dill. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SDMaya 24 mars 2008

    Betyget blev en trea, eftersom vi alla hade olika åsikter :) 6 personer och betyg allt från 2 till 4 :) Jag gav det själv en 3:a, jag tyckte det var gott men skulle nog velat ha lite mer grönt i det, kanske paprika och lök. Men det passade verkligen bra till vår varmrökta lax som vi åt kall. Roligast var att ungarna gillade det :) Bidrar med en bild på hur den blev. /Maya

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben