Ostomeletter med varmrökt lax och gurksallad

Serverar: 4 portioner

Portionsomeletter toppade med gurksallad och lax

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 2 ägg, hela
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • ½ dl riven västerbottensost
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • ½ tsk kumminfrön
  • ½ gurka, skalad och urkärnad
  • ½ dl syltlök
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 100 g varmrökt lax
  • Instruktioner

    1. Ugn 100°
    2. Mixa äggulor, ägg, mjölk, grädde, rapsolja och ost i en matberedare till en slät smet. Salta och peppra. Sila igenom en finmaskig sil. Låt smeten stå något så att luftbubblorna försvinner.
    3. Häll stanningen i 4 smorda portionsformar och ställ in i ugnen i ca 1 tim.
    4. Koka snabbt upp ättika, socker, vatten och kummin. Låt svalna.
    5. Skär gurka i tärningar och blanda med syltlök, ättikslag, dill och rapsolja.
    6. Servera omeletterna ljumna, toppade med dill och gurksallad samt bitar av varmrökt lax.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben