Cheesecake med rökt lax, rädisor och gurksallad

Serverar: 10 portioner

Cheesecaken passar på buffébordet till konfirmationen, studenten, midsommarafton m fl tillfällen. Låt den vila i minst 6 timmar, gärna över natten. Garnera med rädisor, gurka och dill.

Ingredienser

  • 200 g kavring (6-7 skivor)
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 gelatinblad
  • 10 kalla kokta färskpotatisar
  • 300 g kallrökt lax
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 kruka gräslök
  • 1 citron
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 200 g philadelphiaost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • 2 knippen rädisor
  • 1 gurka
  • 1 kruka dill
  • 1 dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Smula kavringen i en matberedare. Smält matfettet. Rör ihop och tryck sedan ut massan i en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt enligt förpackningens anvisning.
    3. Tärna potatis, lax och ägg fint. Skär gräslöken fint. Riv det yttersta skalet på citronen.
    4. Blanda potatis, lax, ägg, gräslök och citronrasp med crème fraiche och philadelphia. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
    5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på låg temperatur i en kastrull. Blanda ner lite av lax-potatisblandningen i gelatinet och se till så att det blandas. Tillsätt resten av blandningen och blanda ordentligt.
    6. Häll fyllningen i formen, jämna till ytan och ställ i kylen minst 6 timmar.
    7. Ansa rädisorna och skär dem i små klyftor. Skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Skär dillen grovt.
    8. Blanda rädisor, gurka och dill med 1 msk citronsaft och rapsolja.
    9. Garnera cheesecaken med grönsakerna.
    10. Tips: Jag gjorde den med gravad lax
    11. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ros 7 juni 2010

    En underbart god och mättande cheesecake som uppskattades av våra vänner!!!

    Olaholma 14 juli 2010

    Jag gjorde denna som förrätt till en trerättersmeny. Blev verkligen uppskattad av mina gäster. Rekommenderas varmt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben