Varmrökt lax med persikomimosa

Serverar: 4 portioner

Persikornas sötma och friskhet passar väldigt bra tillsammans med den rökta fiskens ganska kraftiga smak.

Ingredienser

  • Ca 1 1/2 kg varmrökt lax
  • Persikomimosa
  • 1 dl kesella
  • 1 1/2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 msk hackad dill
  • 2 persikor
  • 10 cm gurka
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    Rör ihop kesella, yoghurt, senap och dill. Skär persikorna i små tärningar. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna och skär gurkköttet i små tärningar. Vänd ner persika och gurka i yoghurtsåsen. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben