Kent´s dill och paprika lax!

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god och smakrik upplevelse!

Ingredienser

  • 4 lax fjärilar
  • 1 gul paprika
  • 1 knippe dill (finhackad)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 5 tsk citronpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 3 msk majonnäs
  • 2 ½ dl gräddfil
  • 2 msk ketchup
  • 10 potatisar
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • Röd stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Sås: Häll gräddfilen i en skål och blanda i majonnäs, röd stenbitsrom och den finhackade dillen. Krydda sedan med 1 ½ tsk salt, 3 tsk citronpeppar, socker, citronsaft och ketchup. Blanda allt väl och låt vila i kylskåpet ca1 timme innan servering.
    2. Smörj en ugnsfast form och strö lite dill i botten. Lägg laxen ovanpå och strö på lite salt och citronpeppar och toppa med finhackad dill och paprikan skuren i ganska små bitar. Häll över grädden och gratinera i 175 grader varm ugn i ca 25-30 minuter. Ös fisken med jämna mellanrum.
    3. Gör ett gott potatismos.
    4. Servera fisken med sås och potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bitten56 5 november 2011

    Tack för ett underbart recept. Vi bara njöt när vi åt. Det är inte sista gången vi åt detta. Lax har vi gott om eftersom vår son fiskar lax i mängder. Tack än en gång. Klar 5 :a.

    ojseputto66 5 november 2011

    Tack så mycket. Det värmde att få ett sånt fint betyg. Prova även torslådan den är lika kanon god den med men gör den helst med grädde för det var godare. Kram Kent!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben