Kycklinggryta à la Kent

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket god och krämig kycklinggryta! Bara ett måste en söndag i höstmörkret!

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl krossade tomater
  • 5 dl grädde
  • 1 fond du chef knorr
  • 1½-2 tsk salt
  • 4 krm vitpeppar
  • 6 inlagda grönpepparkorn
  • 4 katrinplommon
  • 1 msk citronsaft
  • 1½ msk kinesisk soya
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 msk oregano
  • 4 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Skär och strimla kycklingen. Finhacka lök, paprika och vitlöken och krydda.
    2. Bryn sedan kycklingen så den blir lite färgad. Tillsätt löken, paprikan, vitlöken och fond du chefen. Sedan tar du i tomaterna, katrinplommonen och soyan. Efter ca 30 minuter har du i grädden, citronsaften och när du sen tycker att köttet är klart så reder du av direkt i grytan.
    3. Serveras antingen med potatis eller ris. Vinbärsgelé och lingon till höjer smaken!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben