Kycklinggryta à la Fiffi

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En egen komponerad kycklinggryta som inte tillhör något speciellt kök. Enkel att göra och smakar underbart.

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 bit purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • 1 liten burk majs
  • 2-3 msk kycklingfond
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • Kycklingkrydda
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i mindre bitar. Skär purjolöken i fina bitar och riv vitlöken.
    2. Fräs löken i smör/olja i en stekpanna. Tillsätt paprikapulver och kyckling och bryn så kycklingen får en fin yta.
    3. Strimla paprikan och lägg i grytan tillsammans med majsen. Häll på fonden och vattnet. Låt sjuda i ca 10 min.
    4. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
    5. Servera med kokt ris och en grönsallad.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Gott, det var bara förnamnet, full poäng, Lennart.

    flabban 8 maj 2010

    Supergott. Uteslöt majsen, mest för att jag inte hade nå´n hemma. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    terakiz 3 oktober 2011

    Otroligt god kycklinggryta !!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben