Kycklinggryta á la Mexico

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod gryta, som smakar nästan ännu bättre dagen efter, om det blir något över ...

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 1 msk margarin
  • 3 dl tomatjuice (sockerfri)
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 50 g rökt skinka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk salt
  • 1 msk chilipulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 8-10 bitar. Blanda salt, chilipulver, svartpeppar och kryddpeppar i en plastpåse där även kycklingdelarna får plats. Knyt ihop påsen och skaka ordentligt så kycklingen blir kryddad runt om.
    2. Bryn kycklingen i margarin i en stekpanna och lägg sedan över den i en gryta. Skölj ur pannan med lite vatten och häll över i grytan. Skär paprika, skinka och lök i mindre bitar och lägg i grytan. Häll på tomatjuicen. Låt puttra på låg värme i ca 30 minuter.
    3. Servera med ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    irreVirreNo1 1 juli 2009

    Kan garantera att grytan är supergod... alla vi systrar gör den fortfarande efter alla år! /StoraSysterYster

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben