Småländska Isterband med dillstuvad potatis

Serverar: 4 portioner

Det här kan man längta efter...det är en riktigt god klassiker.

Ingredienser

  • 4 st småländska isterband
  • ca 12 potatisar
  • 4 dl mjölk
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • ½ dl dill
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen med skal, låt dem svalna. Skala och tärna potatisen, vispa samman mjölet i lite av mjölken.
    2. Koka upp resten av mjölken. Tillsätt redningen, låt koka 5 minuter. Tillsätt salt, peppar och dill. Vänd ner potatisen och låt den bli ordentligt varm.
    3. Snitta isterbanden och stek dem på lagom värme ca 12 minuter.
    4. Servera med inlagda rödbetor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben