Ugnsstekta isterband med skånsk potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ville göra något annat än bara steka isterbanden. Skånsk potatis har jag gjort till mycket annat, funkar med alla typer korvar o köttbullar

Ingredienser

  • 4 isterband ca 10 cm/st av den sort man gillar
  • 1 purjolök
  • 1 äpple
  • Rödbetor hackade ca 1 ½ - 2 dl räcker
  • 8 st kokt eller rå potatis
  • 1 stor gul lök
  • Smör eller margarin
  • 2 ½ - 4 dl mager grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Soja
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Isterbanden snittas längs med och vrids i sär lite. Sen lägger man hackad purjolök, äpple och rödbetor i denna skåra som bildats i isterbandet. In i ugn ca 150-170 grader tills man ser att de liksom fläker upp sig o småputtar ca 20 min tot.
    2. Skånsk potatis: Skär potisen i cm-stora tärningar o fräs tillsammans med den finhackade löken. Tillsätt grädde, lite i taget o låt den koka in , tills en stuvning bildats. Smaksätt o färga med lite soja. Strö gärna lite hackad persilja på!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cilka 7 november 2011

    Ska göra denna rätt i morgon, tack för tipset, svårt att hitta på något "roligt" med isterband.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben