Stekt isterband med persiljestuvad potatis

Serverar: 4 portioner

Klassiskt och så väldigt gott.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 600 g kokt potatis, skalad och tärnad
  • 2 dl persilja, hackad
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 4 isterband
  • Inlagda rödbetor
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Gör en béchamelsås genom att smälta smöret i en kastrull och vispa i mjöl, tillsätt mjölk under omrörning och låt såsen sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar, lägg i potatis och värm på låg temperatur under omrörning. Smaka av och tillsätt persiljan precis innan servering. Dela isterbanden på längden och stek dem knapriga först med snittade sidan nedåt.
    2. Servera med rödbetor och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben