Stekt potatis

Tid: 30 minuter

2 personer

Ingredienser

  • 10 kokta potatisar
  • 25-50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Timjan
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Stek potatisen på hög värme i smöret, tills den blir gyllene. Pudra över ströbröd och timjan och skaka pannan några gånger så den fördelar sig jämnt över potatisen. Salta efter egen smak och tycke. Låt steka en stund tills ströbrödet blir frasigt och får fin färg.
    2. TIPS! Rör inte i potatisen med en stekspade utan "skaka pannan alá kockmanér" så slipper du få en hög med smulor istället för fina hela stekta potatisar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatis och pastalektion!
    Pasta är en mager och bra produkt. Pasta är förvisso gjord på vetem...

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben