Rotfruktsris med kryddig korv

Serverar: 4 portioner

En lätt och snabblagad maträtt.

Ingredienser

  • 250 g gröna ärter
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit kålrot ca 200 g
  • 2 morötter ca 200 g
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 500 g kryddig korv
  • Lätt crème fraiche
  • Chilisås
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Blanda ner ärterna när det återstår några minuter av risets koktid.
    2. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skär löken i klyftor, hacka vitlöken och skär rotfrukterna i tärningar.
    3. Stek lök och rotfrukter i oljan i en stekpanna tills de är mjuka. Skär korven i bitar och låt den steka med mot slutet. Krydda med salt och peppar. Blanda allt med riset.
    4. Servera rotfruktsriset med lätt crème fraiche smaksatt med chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben