Varma mackor med stark köttfärs

Serverar: 2 portioner

Jättegoda lite små starka och kryddiga varma mackor med köttfärs.

Ingredienser

  • 60 g riven parmesanost
  • 10 tsk philadelphiaost
  • 4 skivor rost bröd ( Tex Kneip)
  • ½ gul lök
  • 250 g köttfärs
  • ½ solovitlök
  • 4 msk heinz chilisås
  • 1 msk vatten
  • Smör
  • Salt
  • Torkad Oregano
  • Cayennepeppar
  • Torkad Basilika
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka nästan hela av den halva löken. Spar den sista biten och skär i halva bågar. Finhacka vitlöken.
    2. Bryn den finhackade löken och vitlöken i stekpannan och häll på köttfärsen. Stek tills den inte är rå längre.
    3. Tillsätt sedan chilisåsen och vattnet. Kryddan köttfärsen efter smak med det jag skrev ner tex. Då köttfärsröran är klar kan du låta den svalna i en skål medans du brer brödet.
    4. Ha sedan köttfärsröran på varje skiva. Lägg lite av löken som du skar som halv bågar över köttfärsen. Klicka på cirka 2 tsk philadelphiaost på varje och strö sedan på parmesanen.
    5. Lägg in dom på en ugnsform i ugnen på 200 grader.
    6. Jag kommer inte ihåg hur länge dom ska vara inne i ugnen så ta ut smörgåsarna då dom har fått lite färg.

    Liknande recept

    2.5
    35 min
    15
    1

    Kommentarer (1)

    Snoffa 1 januari 2010

    Jag tyckte dom blev jättegoda faktiskt har aldrig gjort det förut kom på receptet själv. :) Mina blev kanske lite för länge i ugnen och som sagt så vet jag inte riktigit hur länge jag hade dom i ugnen men det är bara att kolla så att osten har fått lite färg.

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben