Viltgryta

Serverar: 4 portioner

Viltskavsgryta, suveränt gott med färksa örter!

Ingredienser

  • 1 pkt viltskav/renskav (á 250 gram)
  • 2 gula lök
  • 1 stor knippa färsk timjan
  • 1 finhackad vitlök
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk mortlade enbär
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Hacka löken och fräs i stekpanna tillsammans med vitlöken i en klick smör, låt den bli mjuk men inte brun. Lägg upp på ett fat. Lägg i en klick smör & stek nu skaven tills det fått fin färg, tillsätt kryddorna utom den färska timjan, slå på vatten & löken samt vinbärsgelén. Låt småputtra någon minut & smaka av med grädden, salt & peppar. Lägg över färsk timjan över grytan före servering, jag gillar hela kvistar men det går också bra att bara riva av de små örtbladen. Servera till pressad potatis & färsk pasta eller direkt på en grov smörgås!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Njut av viltkött
    Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben