Viltgryta på Kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Vi älskar sås så därför tar vi dubbelt av allt i receptet.

Ingredienser

  • 1 kyckling eller filéer efter önskemål
  • Smör att steka i
  • 1/2 dl konc Svartvinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 5 krossade enbär
  • 1 tsk timjan (Franska örter går också utmärkt)
  • 1 msk kinesisk soya
  • ev . färsk timjan
  • röda vinbär för dekoration
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 8 bitar. Stek/bryn dem i smör runt om Blanda Saften, Vatten, C Fraiche, Buljong, Enbär, Timjan och Soya i en vid gryta eller traktörpanna. Koka ihop. Lägg i kyckling och låt puttra ca 10-15 minuter (ev. längre om du har delar med ben) Garnera ev. med färsk timjan och vinbär. Servera med kokt potatis eller ris.
    2. Jag brukar ha även ha champinjor, morötter eller vad kylskåpet har att erbjuda för dagen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben