Kyckling i rödvinssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart gott och mycket enkelt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 dl rött vin, matlagningsvin går jättebra
  • 1 röd lök
  • 1 paket mellangrädde
  • Brun maizena
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla och stek kycklingfilén i lite smör ett par minuter. Den behöver inte bli genomstekt, eftersom den ska efterkokas senare.
    2. Krydda med salt och svartpeppar och slå på vinet i pannan. Låt kycklingen koka färdigt i vinet ca 7-10 minuter på svag värme. Tag upp kycklingen ur pannan.
    3. Finhacka löken och låt den koka mjuk i pannan med det kvarvarande vinet. Slå på grädden och koka upp till lagom såskonsistens. Häll i lite maizena om det behövs. Låt koka upp. Sila såsen och lägg i kycklingen. Låt det puttra en stund.
    4. Servera till en krämig vitlöksdoftande potatisgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marinkovic 4 mars 2008

    Mums vad det låter gott ! Få bli en test av detta under veckan !

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben