Allt i ett kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Snabbt och gott med hela måltiden i samma panna.

Ingredienser

  • 1 kyckling i bitar eller 3 - 4 kycklinglår
  • 8 - 9 potatisar
  • 2 - 3 morötter
  • 1 purjolök eller 1 - 2 gul lök
  • 3 dl grädde
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 msk salt
  • 1 krm peppar
  • riven ost
  • lite mald vitlök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 º.
    2. Skala och skiva potatis och morötter. Skölj och slanta purjolöken.
    3. Varva potatis, purjolök, morötter, riven ost och salt och peppar i en eldfast form. Häll över grädden.
    4. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Pensla kycklingen med olja, salta och peppra. Mal över lite vitlök. Ta ut formen ur ugnen och lägg på kycklingen och ställ in formen ytterligare ca 40 minuter, eller tills kycklingn känns klar, känn försiktigt på den. Vänd på kycklingen efter halva tiden. Ser era med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Challe79 24 oktober 2008

    Tycker det va gott, något smakfattigt enligt min mening. Men smaken är som baken....

    dalatjej35 12 januari 2009

    Väldigt gott, krydda upp den lite mer.

    wassa 9 maj 2010

    inte min smak

    monicadanell 28 oktober 2013

    jätte gott gillade den skarpt som dina andra maträtter kommer att finnas på mitt matbord igen blir en 5 nu igen monica

    BeritI 8 februari 2014

    Mycket gott, men kryddade lite mer.

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben