Rulltårta med äpplen och lingon

Baka en härlig rulltårta och fyll den med rivna äpplen, turkisk yoghurt och lingon.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm kanel, malen
  • Fyllning
  • 1-2 äpplen (250 g) rivna
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl Lindahls turkisk/grekisk el delikatessyoghurt vanilj
  • 2 dl lingon
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 blad gelatin
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker till fast skum. Sikta mjöl, potatismjöl, bakpulver och kanel. Rör ihop.
    2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda i ugn vid 225º i 5-6 minuter. Strö socker på ett nytt bakplåtspapper och vänd tårtan på det nya papperet. Dra bort det första papperet och låt tårtan kallna.
    3. Lägg gelatinen blött. vispa grädden till hårt skum. Värm yoghurt i mikron till 35-40º. Krama ur gelatinen och smält den i mikron. Blanda yoghurt och gelatinen noga.
    4. Tillsätt rivet äpple, lingon, florsocker och vaniljsocker. Blanda med grädden. Bred fyllningen på tårtan.
    5. Lämna 2 cm på ena ändan utan fyllning. Rulla tårtan i badplåtspapper. Avsluta med sidan utan fyllning. Låt tårtan vila en timme i kylen.
    6. Tips: Använder du delikateswsyoghurt kan du utesluta slor- och vaniljsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben