Sofias äppelkaka med lingon

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Den här äppelkakan är mitt egna recept som jag har exprimenterat mig fram till. Jag skickade in receptet i tidningen Lands äppelkakastävling i somras och den gick hem hos juryn för jag vann första pris! Prova den här kakan och njut av det söta och syrliga, fantastiska smaker enligt mig iallafall.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 äpplen
  • 1 ½ dl frysta eller färska lingon
  • Ca ½ dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Rör det rumsvarma smöret och sockret tills det blir poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör tills allt är blandat.
    2. Blanda mjöl, kanel och bakpulver och blanda ner det i smeten. Blanda i lite mer än hälften av lingonen.
    3. Häll smeten i en väl smord och bröad form som rymmer ca 2 liter.
    4. Skala äpplena, om det inte är svenska, kärna ur dem och skär tunna klyftor. Tryck ner klyftorna i smeten och strö över resterande lingon. Strö över pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    dag6 24 februari 2013

    Nu har vi bakat denna kaka ,Tack för detta resept Den får en stark femma Den påminner i smaken som mjuk pepparkaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben