Sofias äppelkaka med lingon
Serverar: 10-12 portioner
Den här äppelkakan är mitt egna recept som jag har exprimenterat mig fram till. Jag skickade in receptet i tidningen Lands äppelkakastävling i somras och den gick hem hos juryn för jag vann första pris! Prova den här kakan och njut av det söta och syrliga, fantastiska smaker enligt mig iallafall.
Ingredienser
150 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl farinsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
2 äpplen
1 ½ dl frysta eller färska lingon
Ca ½ dl pärlsocker
Instruktioner
- Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Rör det rumsvarma smöret och sockret tills det blir poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör tills allt är blandat.
- Blanda mjöl, kanel och bakpulver och blanda ner det i smeten. Blanda i lite mer än hälften av lingonen.
- Häll smeten i en väl smord och bröad form som rymmer ca 2 liter.
- Skala äpplena, om det inte är svenska, kärna ur dem och skär tunna klyftor. Tryck ner klyftorna i smeten och strö över resterande lingon. Strö över pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Nu har vi bakat denna kaka ,Tack för detta resept Den får en stark femma Den påminner i smaken som mjuk pepparkaka.