Pannacotta med apelsingelé

Serverar: 4 portioner

Apelsingelén smakar underbart till den krämiga och lena pannacottan. Man kan ta lite socker i apelsingelén om man känner för det, beror väl på hur söta/syrliga apelsinerna är.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl grädde
  • ½ dl socker
  • Gelé
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • Garnering
  • Vit- eller mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinbladen till pannacottan ligga i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur märgen.
    2. Lägg vaniljstång och märg tillsammans med grädde och socker i en kastrull. Koka upp och låt dra i ca 10 minuter.
    3. Tag upp gelatinbladen och krama ur dem. Låt dem smälta i den varma grädden, rör om väl. Fiska upp vaniljstången.
    4. Häll upp pannacottan i glas och ställ den att stelna i ca 4 timmar.
    5. Blötlägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten i 5 minuter.
    6. Värm 1 dl av apelsinsaften och låt de utkramade gelatinbladen smälta i den varma saften, rör om väl. Häll i resten av saften.
    7. Fördela saften i glasen och ställ gelén att stelna i ca 1 timme. Garnera med hyvlad vit choklad eller gör en dekoration av mörk choklad.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (5)

    lazzzzz0 12 januari 2009

    Pannacotta, bara ordet smakar gott i munnen.

    agbrant 30 december 2009

    Bjöd på denna pannacotta när jag hade gäster nyligen. Alla blev förtjusta så jag ger dig 5 stjärnor för receptet.

    Nehemia 13 april 2011

    Supergott! Fast jag gjorde gelé på hemkokt hallonsylt istället! Mums!!

    soccermum 24 juli 2011

    Perfekt! Tack =) Femma +++

    celinexx 22 december 2011

    Har gjort detta flera gånger, friskt och gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben