Solgul pannacotta.

Serverar: 4-6 portioner

Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • ½-1 vaniljstång
  • 1 dl gelésocker
  • Garnering
  • 250 g tärnad mango
  • 2 kiwier
  • 4-6 jordgubbar
  • Instruktioner

    Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret. Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstången. Häll upp i glas. Låt först svalna och sedan stelna i kylen. Täck över med plastfolie under tiden. Låt mangon tina lite om du har köpt fryst. Fördela mangon över pannacottan. Skala och klyfta kiwin. Garnera med kiwi och jordgubbar.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (2)

    missFBK 26 december 2009

    Jag vill byta gelesocker mot gelantinblad, hur många ska jag då ta?

    SDMaya 1 januari 2010

    Helt klart 5 stjärnor, lättlagat och väldigt gott! Vi bytte Kiwi mot Physalis och ökade mängden jordgubbar. Bifogar en bild :) Tack för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben