Pannacotta med blåbärsgelé toppad med blåbär

Serverar: 4 portioner

En mjukare pannacotta med vaniljsmak. Med blåbärsgelé som toppas av blåbär. Jag hade bara frusna blåbär när jag tog bilden.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl gelésocker multi
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Blåbärsgelé
  • Ca 200 g blåbär
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl gelésocker multi
  • Topping
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljfrön och stången i en kastrull tillsammans med grädden och gelésocker multi. Koka ca ½ minut.
    2. Låt det svalna något. Blanda med yoghurten. Rör så det inte blir "grynigt". Fördela i 4 portionsglas. Ställ kallt, ca 1 timma.
    3. Blåbärsgelén: Spara 1 dl till garnering. Koka upp blåbären med vattnet. Låt det sjuda, tills de är mjuka och mosiga, ca 10 minuter.
    4. Sila bären i en kastrull och blanda med gelésocker multi. Koka upp och sjud, ca 1 minut. Låt det svalna.
    5. Skeda gelén över pannacottan, ställ den i kylen för att stelna.
    6. Vid servering, garnera med blåbär.
    7. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    soofiiaas 15 mars 2010

    Jätte god pannacotta! Gästerna vi hade hemma i helgen sa flera gånger att det var supergott :)

    khen 5 februari 2011

    Mycket gott!

    gmarie 7 februari 2011

    Så himla god. Ungdomarna i familjen undrade om det fanns mer. Gott med det syrliga från yoghurten. Den ska jag absolut göra fler gånger.

    lisam 3 maj 2011

    gott!

    pamme 14 augusti 2011

    Lite för söt men annars god!;)Passade bra med yoghurten!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben