Kokosrutor med blåbär

Blåbär går alltid hem, god kaka.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 100 g frysta blåbär
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, kokos och bakpulver. Rör smör och socker vitt och poröst. Vispa ner äggen. Tillsätt mjölblandningen och rör till sist i mjölken. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna ca 25x35 cm. Grädda (175 grader) i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Lägg på blåbären otinade och grädda ytterligare ca 25 minuter. Låt kakan svalna något och skär sedan upp i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    guardianlinda 25 februari 2008

    Jag gjorde denna kakan igår, den första gräddningstiden måste vara MAX 10 min. annars hinner kakan bli för fast och bären ligger kvar uppe på, när andra gräddninen görs! Den är nog perfekt som tårtbotten, men inte som småkaka att bara mumsa på/Linda

    lennali 25 februari 2008

    Jag bakade kakan i kväll och den blev perfekt (se ny bild) och följde receptet med tider och allt. Linda hade du för stor form, det ska vara en liten form.

    charlieomascot 19 februari 2009

    har bakat denna kaka 2 grr idag då första blev grymt misslyckad. När även sats nr 2 blev det också så gav jag upp. Blåbären smälter ju aldrig in i kakan hur jag än gör...men annars var den god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben