Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En jättegod och enkel efterrätt. Tänk på att det är rätt små portioner bara, vi gjorde receptet gånger 3 till 7 personer och det blev rätt bra. Vi skippade även limemarinaden och gjorde bara pannacottan och hallonpurén och det blev jätte gott!!

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 1 gelatinblad
  • 1/2 vaniljstång
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk mjölk
  • Marinerade bär
  • 4 dl bär t ex jordgubbar, hallon, björnbär
  • 2-3 tsk strösocker
  • 1 lime
  • Hallonpuré
  • 250 g hallon
  • Instruktioner

    Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning. Häll upp blandningen i fyra portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar. Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg den i en skål och strö över socker och rivet limeskal. Mixa hallonen och passera dem genom en sil. Garnera pannacottan med bär och servera hallonpurén till.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    nica83 2 januari 2009

    En efterrätt att dö för!! =) Men jag fick det dock inte att räcka till så många som receptet sade. Tyckte portionerna blev så små. Men det är jag medveten om till nästa gång.

    el_in123 7 februari 2009

    Supergott! Håller med om att portionerna var ganska små, gjorde därför dubbel sats till 5 pers och det blev perfekt! Fräscht med hallon till.

    Annafbg 29 mars 2009

    Mmm... Längtar redan tills nästa gång det är dags att göra den här desserten! Jättegott, hallonsåsen gjorde att den inte blev för söt trots all den vita chokladen. Tack för receptet! Mvh Anna

    Ackis 12 april 2009

    Mmm, pannacottan var riktigt krämig och god i smaken. Hade inga marinerade bär till utan en skogsbärskaramell. Så gott! 5/5

    FAE 15 juli 2009

    Hej! Prövade detta snaskiga recept igår, men pannacottan blev inte helt "gele-aktig" utan snarare lite flytande krämig. Blir den sån p.g.a. chokladen, eller har jag gjort någog galet? Följde receptet till punkt & pricka. I övrigt var det riktigt gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben